Atoderm Preventive

Ako roditelji - jedno ili oba - pate od atopijskih bolesti, moguće je očekivati da i beba dobije neku od njih. Statistika je ovde neumoljiva: ako jedan od roditelja ima bilo koju vrstu atopije, šansa da će se atopijska bolest javiti i kod deteta je 30%, a ako su oba roditelja atopična, šansa da će dete naslediti atopijske bolesti raste i do 70%.

Šta ovo znači za roditelje?

Preventiva razvoja atopijskih bolesti podrazumeva različite promene životnog stila (pogledajte savete naših dermatologa o preventivi), a svakodnevna nega kože bebe postaje prioritet.
Preventivna nega kože podrazumeva nežnu higijenu i emolijense koji će sprečiti isušivanje kože.
Negu kože treba započeti odmah, a mi preporučujemo namenski preparat za bebe sa porodičnom sklonošću ka atopiji, iz Biodermine linije Atoderm.

Atoderm Preventive krema je proizvod jedinstven na tržištu koji se koristi od samog rođenja pa do treće godine života, kao preventivna nega kod beba atopičnih roditelja. Cilj ove nege je da se umanji rizik razvoja ekcema i da se, ako do oboljenja i dođe, ono ispolji u blažoj formi, a akutne pojave ekcema budu ređe. Krema deluje protiv isušivanja površinskog sloja kože, jača njenu prirodnu barijeru, a ekskluzivni Biodermin kompleks Lipigenium® sadrži esencijalne masne kiseline (omega 3 i 6) i ceramide koji se prirodno nalaze u zdravoj koži, a nedostaju bebama sa suvom kožom.


Važna funkcija Atoderm preparata je njihovo biološko dejstvo: biolipidi imitiraju organizaciju prirodnih lipida u koži i tako se lako integrišu u kožu, obnavljajući prirodni zaštitni lipidni film. Biološko delovanje znači i stimulacija proizvodnje važnih lipida i proteina koji vezuju ćelije na površini kože i čuvaju zaštitnu funkciju kože.


Atoderm Preventive je dermatološki testiran, podnošljivost je izuzetna, a umirujuće delovanje na kožu beba blagotvorno. Patentiran Skin Barrier Therapy® kompleks ograničava pristup i razvoj bakterije Staphylococcus aureus na koži i prodor alergena - dva najvažnija uzročnika narušavanja zaštitne barijere kože.
Krema uspostavlja balans lipidne membrane kože i nanosi se jednom do dva puta dnevno na lice i telo.
Krema se može koristiti kod novorođenih beba, praktično od prvog dana života, sa izuzetkom prevremeno rođenih beba.

Proizvode iz Atoderm linije možete potražiti u Bioderminim partnerskim apotekama: http://www.bioderma.co.rs/prodajna-mesta.