Oliverino i Jelenino iskustvo sa radionice Škole atopije

Olivera Popović: Moja priča o Biodermi i AD

Naša beba je na svet došla veoma hladne noći 11. decembra 2012. godine. Pošto se sedam meseci zvala David, kada smo saznali pol na brzinu je dobila ime Neda.


Baš ta Neda, je oko drugog rođendana počela veoma često da se češe na pregibu lakta i kolena, a ubrzo nakon toga je sve više bila crvena u obrazima. Govorili su mi da je od hladnoće, Pavlovićeva mast će sve da reši, a bilo je samo još gore. Tata je u to vreme bio “vikend tata”, pa je rekao ‘’proći će to’’. On je nije gledao svaki dan, kao ja! Na svoju ruku, stavila sam dete u auto i uputila se u dečiji dispanzer, kod pedijatra. Naša doktorka nam je odmah rekla o čemu se radi, dobila je terapiju i preporuku za negu kože. Za 3-4 dana primene svega toga bilo je vidljivo bolje, uskoro nisam primećivala da se dete češe. Bez kreme i kupke nismo kretali nigde.
Kada sam se ponadala da smo se rešili atopijskog dermatitisa, jer ga držimo pod kontrolom, adekvatno se negujući, problem počinje ponovo posle šestog rođendana, kao da to više nije imalo efekta. Mala se sve više češala i imala crvenilo, morali smo opet kod pedijatra koji nas je poslao kod dermatologa. Iako sam već znala, doktorka je potvrdila da je to atopijski dermatitis, dala nam je terapiju i preporuku za negu kože: Atoderm kupku i kremu. Kao i prethodnog puta, ubrzo se sve povuklo, a malena je ponovo uživala kupajući se u Atoderm uljanoj kupki.

Dok sam gledala svoje dete u tim mukama sa kožom, mislila sam da se samo nama dešava to. Ali posetivši Bioderma radionicu Škola Atopije, shvatila sam da ima mnogo ljudi i dece sa istim problemom. Dobila sam odgovore zašto je nešto prestalo da bude adekvatno i zašto je koža popustila pred atopijskim dermatitisom. Kako je rasla, Nedina koža se menjala i zahtevala efikasniju negu. Shvatila sam da to nije tako strašno, ako se drži pod kontrolom, a to je moguće zahvaljujući Biodermi! Hvala vam do neba, jer moja Neda može da se smeje i uživa u detinjstvu, kao što uživa u Bioderminoj Atoderm uljanoj kupki!

Jelenina priča

Htela bih da počnem priču iz svog ugla. Mislim da moj sin i ja imamo blaži tip atopije. Kada kažem blaži oblik, mislim na deo priče koji je pričala profesorka Atanasković, u kojoj sam pronašla sebe, pa i svog sina. Ja oduvek imam previše suvu kožu iako sam isprobavala različite kupke, sapune i sve što sam čula. Koža mi je posle toga bila malo manje suva, ali ni to nije bilo trajno rešenje. Poklon koji smo dobili na radionici Škola atopije, koristimo sin i ja, i prezadovoljna sam. Osećam da mi koža diše i zaista dugo ostaje svilena, mekana i glatka. A što se tiče mog sina koji ima 17 meseci, primetila sam da mu je koža lepša, da se ne peruta, a i on je zadovoljniji, jer uživa u kupanju. Nekada mi je žao što moram da ga vadim iz kadice, jer da se on pita bio bi celu noć u njoj. Hvala, Bioderma, na mogućnosti da čujemo nešto korisno od doktora, kao i na savršenom poklonu.

Pozdrav od Žarka i mame